Recept

Middag 2023-11 Champagneboysen

Dryck:

Debuchy Brut Reserve, Richard Juhlin Non-alcoholic, Casteloro Prosecco

Cotes-du-Rhone Reserve, Carlsberg Hoppy Lager

Limoncello di Capri, Krusovice

Gambas al agillo (10 pers liten förrätt)

1 kg färska västkusträkor

1 vitlök

3 chilis

1 dl olivolja

Skala räkorna, Skala vitlök och skiva i tunna skivor 1 mm, Skiva chili i tunna skivor 1 mm (med kärnor för styrka). Värm upp olivolja i en stekpanna och stek snabbt vitlök och chili utan att den får färg. Släng i räkorna och när de blir små cirklar är det klart. Servera med Levainbröd el likn.

https://www.ica.se/recept/citronfromage-725182/

Citronfromage | Recept ICA.se

En fräsch citronfromage passar utmärkt som avslutning på en festmåltid. Perfekt att förbereda dagen innan, låta stå i kylen och garnera före servering. Ljuvligt gott!

[23/11 20:40] Jörgen Andersson

4  gelatinblad

2  ägg

1 1/2 dl strösocker

finrivet skal av 2  citron

6 msk färskpressad citronsaft

4 dl vispgrädde

Till servering

riven choklad

citronmeliss

[23/11 20:40] Jörgen Andersson

4  gelatinblad
2  ägg
1 1/2 dl strösocker
finrivet skal av 2  citron
6 msk färskpressad citronsaft
4 dl vispgrädde
Till servering
riven choklad
citronmeliss

Här lägger ni upp recept från middagen

Middag 2019-01-19 Champagneboysen

Råbiff – Svenskt innanlår (dubbelmalt), ägg, saltgurka, kapris, salt, svartpeppar, olja, rödlök, dijonsenap, pepparrot från Mikael i Fjärås – Trimbach Riesling (2639)

FISKGRATÄNG INSPIRERAD AV MANNERSTRÖM – Kings Bay Sauvignon Blanc (73738)

4 filéer av den fisk du tänker använda, torsk el annan vit fisk
100 g smör
3 dl torrt vitt vin
3 st schalottenlökar
100 g champinjoner, vita
6 dl vispgrädde
Salt, efter smak
Cayennepeppar, efter smak
3 st lagerblad
10 vitpepparkorn
15 cm purjolök
6 st sparris
100 g räkor, färska
1 bunt dill
lite olja

Duchessepotatis:

1 kg potatis, mjölig
50 g smör
3 st äggulor
1 knapp dl matolja
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
muskotnöt, riven efter smak

Slå på ugnen på 180 grader

Fonden: Strimla purjolöken och ta av foten på champinjonerna och hacka dessa grovt. Skiva champinjonhattarna och lägg hattarna åt sidan.

Ostbricka – Pecorino, Brie, Gruyere, Prästost, Confit de Sauternes, Aronia Björnbär, Calvadosmarmelad – Stoneleigh Riesling (6498)

Basilikabröd

Middag Yakusa 2016-05-14

Förrätt

Huvudrätt Yakuza

Efterrätt

Vinlista:

Förrätt – Ecoltura Valpolicella

Huvudrätt – Crozes Hermitage Les Launes

Efterrätt –

Middag 23 januari 2016 El Clasico

Knäckebröd – Majsmjöl med pumpakärnor, solrosfrö, linfrö, rapsolja och vatten. Brooklyn Lager (1548)

Gambas al ajillo – Färska räkor skalas och steks i olivolja med röd chili och vitlök i rikliga mängder. Privat Cava (7904) ekologisk.

Lax med citrus och pressad potatis – Laxsida gratineras med citron och grape i creme fraiche med chili. Bourgogne Cuvée Prestige (5362)

Pepparkakscheesecake med choklad och citronrippel. Castiôn (7873)

Middag 28 mars 2015 Palace

2015 008

2015 009

Middag 4 oktober 2014 Yakuza

Förrätt

Kantarelltoast

Recept för 4 kantarellmackor

  • ca 0,7 liter rensade kantareller, ca 500 gram
  • 75 gram smör
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 dl riven ost, gärna lagrad ex. Västerbottenost eller parmesan
  • 0,5 dl hackad persilja (valfritt)
  • 4 skivor vitt bröd

Dryck: Mousserande vitt vin, Chapel Hill (7649)

Huvudrätt

Saffransgul fisksoppa med Aioli

Recept för 4 portioner

  • 2 msk smör
  • 1-2 tsk Curry
  • 4 msk vetemjöl
  • 10 dl fiskbuljong
  • 3 paket saffran
  • 3 tsk salt
  • 2 dl finhackad fänkål
  • 4 dl röd mjölk
  • 3 dl grädde
  • 600 gram fiskfilé (Kummelrygg och Lax)
  • 400 gram räkor (med skal)
  • 2 msk hackad dill

 

Dryck: Vitt vin Lindemann Bin 65 (Nr 58)

Dessert

Äpplepaj med vaniljsås

Dryck: Calvados, Boulard, (Nr 58)

Lämna ett svar

just another foodlover site