Middag 2023-11 Champagneboysen
Dryck:
Debuchy Brut Reserve, Richard Juhlin Non-alcoholic, Casteloro Prosecco
Cotes-du-Rhone Reserve, Carlsberg Hoppy Lager
Limoncello di Capri, Krusovice
Gambas al agillo (10 pers liten förrätt)
1 kg färska västkusträkor
1 vitlök
3 chilis
1 dl olivolja
Skala räkorna, Skala vitlök och skiva i tunna skivor 1 mm, Skiva chili i tunna skivor 1 mm (med kärnor för styrka). Värm upp olivolja i en stekpanna och stek snabbt vitlök och chili utan att den får färg. Släng i räkorna och när de blir små cirklar är det klart. Servera med Levainbröd el likn.
https://www.ica.se/recept/citronfromage-725182/
Citronfromage | Recept ICA.se
En fräsch citronfromage passar utmärkt som avslutning på en festmåltid. Perfekt att förbereda dagen innan, låta stå i kylen och garnera före servering. Ljuvligt gott!
[23/11 20:40] Jörgen Andersson
4 gelatinblad
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
finrivet skal av 2 citron
6 msk färskpressad citronsaft
4 dl vispgrädde
Till servering
riven choklad
citronmeliss
[23/11 20:40] Jörgen Andersson
4 gelatinblad
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
finrivet skal av 2 citron
6 msk färskpressad citronsaft
4 dl vispgrädde
Till servering
riven choklad
citronmeliss
Här lägger ni upp recept från middagen
Middag 2019-01-19 Champagneboysen
Råbiff – Svenskt innanlår (dubbelmalt), ägg, saltgurka, kapris, salt, svartpeppar, olja, rödlök, dijonsenap, pepparrot från Mikael i Fjärås – Trimbach Riesling (2639)
FISKGRATÄNG INSPIRERAD AV MANNERSTRÖM – Kings Bay Sauvignon Blanc (73738)
4 filéer av den fisk du tänker använda, torsk el annan vit fisk
100 g smör
3 dl torrt vitt vin
3 st schalottenlökar
100 g champinjoner, vita
6 dl vispgrädde
Salt, efter smak
Cayennepeppar, efter smak
3 st lagerblad
10 vitpepparkorn
15 cm purjolök
6 st sparris
100 g räkor, färska
1 bunt dill
lite olja
Duchessepotatis:
1 kg potatis, mjölig
50 g smör
3 st äggulor
1 knapp dl matolja
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
muskotnöt, riven efter smak
Slå på ugnen på 180 grader
Fonden: Strimla purjolöken och ta av foten på champinjonerna och hacka dessa grovt. Skiva champinjonhattarna och lägg hattarna åt sidan.
Ostbricka – Pecorino, Brie, Gruyere, Prästost, Confit de Sauternes, Aronia Björnbär, Calvadosmarmelad – Stoneleigh Riesling (6498)
Basilikabröd
Middag Yakusa 2016-05-14
Vinlista:
Förrätt – Ecoltura Valpolicella
Huvudrätt – Crozes Hermitage Les Launes
Efterrätt –
Middag 23 januari 2016 El Clasico
Knäckebröd – Majsmjöl med pumpakärnor, solrosfrö, linfrö, rapsolja och vatten. Brooklyn Lager (1548)
Gambas al ajillo – Färska räkor skalas och steks i olivolja med röd chili och vitlök i rikliga mängder. Privat Cava (7904) ekologisk.
Lax med citrus och pressad potatis – Laxsida gratineras med citron och grape i creme fraiche med chili. Bourgogne Cuvée Prestige (5362)
Pepparkakscheesecake med choklad och citronrippel. Castiôn (7873)
Middag 28 mars 2015 Palace
Middag 4 oktober 2014 Yakuza
Förrätt
Kantarelltoast
Recept för 4 kantarellmackor
- ca 0,7 liter rensade kantareller, ca 500 gram
- 75 gram smör
- 2 msk finhackad schalottenlök
- 2 msk mjöl
- 2 dl grädde
- 0,5 dl mjölk
- 1 dl riven ost, gärna lagrad ex. Västerbottenost eller parmesan
- 0,5 dl hackad persilja (valfritt)
- 4 skivor vitt bröd
Dryck: Mousserande vitt vin, Chapel Hill (7649)
Huvudrätt
Saffransgul fisksoppa med Aioli
Recept för 4 portioner
- 2 msk smör
- 1-2 tsk Curry
- 4 msk vetemjöl
- 10 dl fiskbuljong
- 3 paket saffran
- 3 tsk salt
- 2 dl finhackad fänkål
- 4 dl röd mjölk
- 3 dl grädde
- 600 gram fiskfilé (Kummelrygg och Lax)
- 400 gram räkor (med skal)
- 2 msk hackad dill
Dryck: Vitt vin Lindemann Bin 65 (Nr 58)
Dessert
Äpplepaj med vaniljsås
Dryck: Calvados, Boulard, (Nr 58)